De revitalisering van het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef krijgt een financiële injectie van 490.000 euro. De gemeente had een aanvraag ingediend voor een 'Erfgoed Deal' en donderdag werd bekend dat die is toegekend.

"Toekenning van de Erfgoed Deal is een bevestiging van enerzijds het grote cultuurhistorische belang van het Slotkwartier en anderzijds van de kwaliteit van de plannen die wij met de lokale partners hebben ontwikkeld", laat wethouder Ernest Briët blij weten. "Ik geef graag een groot compliment aan alle betrokkenen. Nu moeten én kunnen we echt de stap van plannen naar realisatie gaan zetten."

De Erfgoed Deal is een samenwerkingsverband tussen de rijksoverheid, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties actief in de ruimtelijke ordening en erfgoedzorg. Het verband biedt subsidies voor aansprekende projecten. In de beoordeling van de aanvraag wordt het Slotkwartier een "heel goed voorbeeld" genoemd van hoe je erfgoed functioneel benut om de leefbaarheid te vergroten en ruimtelijke kwaliteit en identiteit te genereren in een kleine woonkern. “Het project richt zich duidelijk op de uitvoering, zonder de noodzakelijke organisatie en programmering uit het oog te verliezen."

De 490.000 euro zal onder andere gebruikt worden om de vaste tentoonstelling van Huys Egmont te versterken en om de fundamenten van het slot beter bereikbaar te maken. Verder is er budget voor verbetering van de Slotkapel, Galerie de Kapberg en het kleinkunstpodium van Stichting Hafre. Van het geld kan bijvoorbeeld een podium worden gekocht of het graf van Nicolaas Witsen worden opgeknapt. Daarnaast wordt ingezet op coördinatie van activiteiten, promotie en communicatie. De gemeente werkt de plannen uit met alle betrokken partijen. (foto: Streekstad Centraal / Youri Hoeben)
Pin It
Bekeken: 419x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/