Museum Kranenburg in Bergen vindt het in de huidige financiële situatie niet langer haalbaar om twee directeuren tegelijk te hebben. Het kunstmuseum werkte met het model van een tweehoofdige directie, maar met ingang van deze maand vallen alle taken op algemeen directeur Adriana González Hulshof. Dat heeft de Raad van Toezicht van het museum besloten. Voor Colin Huizing betekent dat dat hij het museum zal verlaten: "De Raad wenst Colin Huizing veel succes bij het zetten van vervolgstappen in zijn loopbaan."

De taakverdeling was eerst zo, dat Hulshof de zakelijk directeur was, Huizing de artistieke. Nu vallen deze functies dus samen in de nieuwe functie van algemeen directeur. Artistiek directeur Colin Huizing heeft per 1 oktober 2023 zijn taken dan ook neergelegd. De Raad van Toezicht benadrukt dat ondanks deze grote verandering de ingeslagen koers verder zal worden voortgezet. Ook de rest van de staf en de vrijwilligers kunnen bij het museum werkzaam blijven, zegt de Raad.

Museum Kranenburgh heeft al langer geldtekort, ook al zijn de bezoekersaantallen goed. Gestegen personeelskosten en de energiecrisis spelen het kunstmuseum parten. De Raad van Toezicht hoopt door één directeur weg te sturen 'een stabielere financiële basis voor de toekomst' zeker te stellen.
Pin It
Bekeken: 761x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/