IVN-gids Willem Babyn organiseert zondag 8 oktober weer een wandeling door de duinen rond de Schaapskooi in Bergen. Het familie-uitje is een zoektocht naar dieren die grazen en dieren en planten die baat hebben bij grazen.

Grote grazers zoals Schotse hooglanders en konikpaarden doen het voorwerk voor kleine grazers zoals konijnen. Zij zijn belangrijk voor het duinbeheer als 'natuurlijke grasmaaiers', zodat de duinvalleien niet dichtgroeien. Vlinders, bijzondere planten en insecten krijgen meer ruimte en hebben hier weer hun voordeel bij. En het wordt zo ook een prachtig gebied voor onder andere de duinhagedis, boompieper en andere vogels.

De start is om 10:15 uur vanaf de parkeerplaats Uilenvangerweg. Deelname kost 3 euro per persoon, behalve voor kinderen en leden van IVN/KNNV. Voor wie de verplichte duinkaart nog niet heeft gekocht staat er een kaartautomaat bij het parkeerterrein.
Pin It
Bekeken: 405x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/