Voor het derde jaar op rij wappert op Strand Camperduin de Groene Strand Wimpel. "Een prachtige beloning voor het harde werk van ondernemers, vrijwilligers en de gemeente om natuur en natuurbeleving weer een plek op het strand te geven", vindt gemeente Bergen. Wethouder Marco Wiesehahn is trots op de derde toekenning.

De groene wimpels worden jaarlijks uitgereikt door Het Groene Strand op basis van tien criteria, waaronder opruimacties, monitoring van wat er zoal aanspoelt, betrokkenheid van vrijwilligers en ruimte en rust voor broedvogels. Strand Camperduin heeft, als enige strand in Noord-Holland, voor de derde keer op rij de Groene Strand Wimpel ontvangen.

Dankzij de inzet van onder andere ondernemers Struin en DJUS, en vrijwilligers die opruimacties en broedvogel-inventarisaties houden, is er een mooi en natuurlijk strand gecreëerd. Voor natuurliefhebbers is het succes van de bontbekplevier - met vijf nesten en twee uitvliegende kuikens - het meest aansprekend. Wie als vrijwilliger mee wil helpen is elke eerste zondag van de maand van harte welkom. Meer hierover op hetgroenestrand.nl.

Het Groene Strand is een samenwerking tussen LandschappenNL, Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Stichting Anemoon en Vogelbescherming Nederland. (foto: gemeente Bergen)
Pin It
Bekeken: 588x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/