Het Toeristisch Netwerk Regio Alkmaar werkt aan een nieuwe visie voor toerisme en recreatie. Het netwerk bestrijkt Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Heiloo, Castricum en Uitgeest. De huidige visie ‘Regio Alkmaar: Parel aan Zee’ stamt uit 2015 en geldt voor een periode van tien jaar. Voor de update werken de gemeenten vanzelfsprekend samen met belanghebbende ondernemers. Zo is er woensdag 18 oktober een participatiebijeenkomst.

Toerisme en recreatie vormen voor de regio een belangrijke economische sector, die in belangrijke mate bijdraagt aan de economie en de aantrekkelijkheid. De economische doelen zijn zoals voorheen een toename van het aantal toeristen, overnachtingen, bestedingen en van banen in de sector. Er is regionale samenwerking nodig tussen de gemeenten en de ondernemers, zodat er goede samenhang en promotie zijn van het aanbod, en het woongenot en de bereikbaarheid behouden blijven.

Een visie bevat niet alleen doelstellingen, maar ook een analyse van het aanbod en de ontwikkelingen in de sector, en van trends bij de doelgroepen. In de huidige visie staat onder andere dat het internet steeds belangrijker wordt, vakantiegangers minder vaak met de eigen tent of caravan komen, er steeds meer behoefte is aan "verrijkende belevenissen die bijdragen aan het fysieke welzijn of persoonlijke ontwikkeling" en dat het aandeel vitale senioren (niet gebonden aan schoolvakanties) toeneemt.

Meer info over de participatiebijeenkomst op khn.nl/nieuws/.
Pin It
Bekeken: 1692x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/