Nergens in het land wonen zo weinig rokers als in Heiloo. Van de volwassen inwoners zegt 7,3 procent in ieder geval soms te roken. Het landelijk gemiddelde is ruim 17 procent. Ook Alkmaar, Dijk en Waard en vooral Bergen zitten daar ruim onder. Dat blijkt uit onderzoek van Independer, gebaseerd op data van de GGD, het CBS en RIVM. Amsterdam is koploper met 22,4 procent.

De gegevens tonen dat er in Nederland steeds minder wordt gerookt, maar dat die onder jeugd en jongvolwassenen sinds corona weer gekeerd is. Ook wordt er meer gevaped onder alle leeftijden. Tussen 2020 en 2022 steeg het percentage van 0,8 naar minimaal 2,5 procent. Onder de 16 tot 20-jarigen is er zelfs een vertienvoudiging van 0,6 naar minimaal 6,6 procent.

Independer-zorgexpert Bas Knopperts is erg verbaasd over het stijgende aantal rokende jongeren. “Er zijn de afgelopen jaren flinke stappen gezet om stoppen met roken juist makkelijker te maken. Zo wordt professionele begeleiding inmiddels volledig vergoed vanuit de basisverzekering én is er sinds 2020 zelfs geen eigen risico meer. Er is dan ook geen financiële drempel meer om te stoppen met roken.”
Pin It
Bekeken: 2320x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/