IJsbaan De Meent in Alkmaar verschuift het seizoen met twee weken. Daardoor kan er volgend jaar ook in maart nog op de 400m-baan worden geschaatst en worden tegelijkertijd veel energie en dus ook kosten bespaard. Schaatsers vragen regelmatig om verlenging van het seizoen, maar dat is volgens beheerder Alkmaar Sport niet haalbaar. Het nieuwe schaatsseizoen start op 27 oktober.

"Wij worden door u als schaatser regelmatig gevraagd of we in maart de deuren kunnen openen en het seizoen kunnen verlengen", laat Alkmaar Sport via sociale media aan haar volgers weten. De sportorganisatie geeft hier, soort van, gehoor aan met een compromis. "Het seizoen verlengen blijkt na gesprekken met onze partners en de gebruikers op de baan niet haalbaar."

"De afgelopen jaren is gebleken dat de nachten in oktober warm en onrustig waren. In maart liggen de temperaturen in de nacht lager waardoor we dan minder energie gebruiken", vervolgt Alkmaar Sport. De ijsinstallatie vreet vooral als de temperatuur relatief hoog is elektriciteit, (veel) meer dan de 2.650 zonnepanelen op en om De Meent kunnen leveren. In november 2020 was de koeling zelfs niet opgewassen tegen het weer, toen er een stevige föhn-wind over de baan blies. De ijsbaan moest toen een paar dagen dicht.

"Het ligt voor de hand deze duurzame oplossing te kiezen en het seizoen te verplaatsen. Een seizoen van 22 weken zoals u gewend bent, maar dan duurzamer. Aan het einde van het seizoen horen we graag hoe u dit heeft ervaren."

Niet iedereen is blij met de verschuiving. "Jammer dat er zo weinig rekening gehouden wordt met de jeugd die KNSB-wedstrijden rijdt en zo achterstand oploopt", laat iemand weten.

De ijsbaan van De Meent is open van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 31 maart.
Pin It
Bekeken: 1917x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/