Heel Nederland viert volgende week de Kinderboekenweek - maar in onze regio heeft die een lokaal tintje. Want Alkmaar kan bogen op een eigen kinderboekenschrijver en dan wel één die een jaar geleden nog de Gouden Griffel won. Zijn naam is Yorick Goldewijk en hij schreef het veelgelezen 'Films die nergens draaien'.

De titel van zijn boek spreekt tot ieders verbeelding en ook het verhaal zelf trok volle zalen, maar dan dus zonder film. In 2022 ontving hij de Gouden Griffel, uitgereikt door de stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek. Goldewijks boek viel op door het moeilijke onderwerp, namelijk de dood van de moeder van de hoofdpersoon, die samengaat met een moeilijke vader-dochterrelatie. Maar ook: een magische bioscoop, de troost van de verbeelding. 'Gewoelens' die het verschil maken.

Goldewijk is behalve schrijver ook muzikant. En hij is Alkmaarder. Voor KunstNetTV reden genoeg om deze bijzondere literator te interviewen. De uitzending met Goldewijk, opgenomen in de zaal van filmtheater Cinebergen, is elke dag om 10.00 en 22.00 uur te zien op het tv-kanaal van StreekstadCentraal en verder online via www.kunstnet.tv. In de uitzending komt ook de muziek van Goldewijk aan de orde. De Kinderboekenweek duurt van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober.
Pin It
Bekeken: 975x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/