Wie online zoekt naar tips over verduurzaming, ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Voor inwoners van de BUCH-gemeenten is daarom een digitaal 'Klimaatplein' gelanceerd, dat grote internationale vraagstukken weer lokaal maakt. Alledaagse vragen worden hier beantwoord en wie regelmatig een kijkje op de site neemt krijgt praktische tips. "Iedere stap is goed."

Het Klimaatplein neemt niemand de maat, het is juist de bedoeling dat inwoners van de BUCH-gemeenten op een laagdrempelige en ontspannen manier worden geïnformeerd. In de woorden van de Heiloose wethouder Ronald Vennik: "Het Klimaatplein voor inwoners is een centraal informatiepunt. Je vindt er praktische informatie, handige hulpmiddelen, inspirerende voorbeelden en de laatste nieuwtjes."

Terugkerende thema's zijn bijvoorbeeld het vergroenen van tuinen ('tegelwippen'), elektrisch rijden en hemelwaterafvoer. Wethouder Ernest Briët van Bergen legt uit dat de gemeente op deze manier inwoners wil inspireren: "We willen het hiermee makkelijker maken voor iedereen om stappen te zetten naar verduurzaming." Met daarbij dus het uitgangspunt dat alle beetjes helpen.

Per gemeente is er een eigen variant van het Klimaatplein, in dat opzicht is de site wel vergelijkbaar met die van Streekstad Centraal. Het Heiloose klimaatplein is te bezoeken via klimaatplein.heiloo.nl, het Bergense Klimaatplein is te vinden op klimaatplein.bergen-nh.nl.
Pin It
Bekeken: 561x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/