In de illustraties van de Bergense kunstenares Alice Hoogstad brengt verbeelding kleur aan in de wereld. De wondere magie die zij in haar werk oproept krijgt vanaf 1 oktober een plekje in Museum Kranenburgh, in de tentoonstelling 'Monsters en Krokovaars'. "Het universum van Alice Hoogstad wordt bevolkt door vrolijke monsters en fantastische wezens."

Het belooft een tentoonstelling te worden die voor alle leeftijden boeiend is. Voor veel bezoekers zullen de tekeningen van Hoogstad herinneringen oproepen aan boeken die ze ooit lazen; Hoogstad illustreerde inmiddels ruim 200 boeken en is al sinds 1987 actief. Dat betekent dat er generaties zijn die met haar werk zijn opgegroeid. Ze tekende voor bekende schrijvers als Guus Kuijer en Sjoerd Kuyper.

De tentoonstelling in Museum Kranenburgh loopt van 1 oktober 2023 tot 10 maart 2024. Hoogstad zal ook zelf aanwezig zijn in het museum, want in 2024 staan workshops op de agenda, waarbij ze meer vertelt over haar manier van werken. Bezoekers worden uitgedaagd om ook zelf illustraties te maken en zich daarbij door de 'Monsters en Krokovaars' van Hoogstad te laten inspireren. (beeld: Alice Hoogland, uit 'Monsterboek', Lemniscaat 2014)
Pin It
Bekeken: 1000x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/