De Alkmaarse Roei- en Zeilvereniging (ARZV) kijkt tevreden terug op de North Sea Coastal Cup 2023, ook al vond het roeitoernooi niet plaats bij Bergen aan Zee. Vanwege de onstuimige zee werd uitgeweken naar het IJmeer bij Muiden. Zaterdag kwamen 32 teams in drie categorieën aan de start bij de thuisbasis van KRNZV. Bij de dames won Skadi uit Rotterdam, bij de heren pakte Laak uit Den Haag de winst en de boot van de roeibond won de mixed race. De Bergense burgemeester Lars Voskuil deelde de prijzen uit.

De voorspellingen waren niet best voor de bijzondere lange-afstandsrace, die vorig jaar in het leven geroepen werd door ARZV, KARZV De Hoop uit Amsterdam en de Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereniging: windkracht 5 met vlagen van windkracht 6, en golven hoger dan de toegestane grens van 1 meter. Daarom werd uitgeweken naar Muiden. "Een gouden greep, want vrijwel alle ingeschreven ploegen kwamen in Muiden opdagen", aldus de Coastal Commissie NSCC. "De uitgezette roeibaan op het water voor de haven bij de KNRZV Muiden was 5,8 km lang en hier waren de roeiomstandigheden uitstekend."

De start van een langeafstand roeiwedstrijd op zee is volgens de commissie vergelijkbaar met die van een zeilwedstrijd. "Alle kustboten met vier roeiers en een stuurman of -vrouw verzamelen zich rond de startlijn en moeten binnen 3 minuten vanaf het eerste signaal, afgegeven op de startboot, over de startlijn gaan. Start een team te vroeg, dan krijgen ze 2 minuten straftijd." Met de toevoeging van de Bergense Coastal Cup staan er ieder jaar acht in Nederland op het programma.

Skadi uit Rotterdam won de damesrace met daarin twaalf teams in 26:02 minuten. Alkmaarsche 2 finishte als beste Alkmaarse team in 28:50 min. Van de elf herenteams kwam Laak uit Den Haag als eerste over de finish in 23:09 min., het team met leden van zowel AR&ZV als Breda moest het stellen met een tiende plaats en een tijd van 31:40 min. In de mixed klasse kwamen negen equipes aan de start en ging het team van de roeibond als eerste over de finish in 22:42 min. De twee teams van AR&ZV eindigden als zevende en negende. De minder resultaten van de Alkmaarse teams mochten de pret echter niet drukken.

De organisatie denkt erover om de Cup in Bergen aan Zee uit te breiden: "De North Sea Coastal Cup was tot nu toe gericht op een lange-afstandswedstrijd. Bekeken wordt of daar het komend jaar ook de ‘Beach Sprint’ aan toegevoegd kan worden."
Pin It
Bekeken: 1099x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/