De Raad van State ziet geen reden om de bouwplannen op de plek van de Sint-Adelbertuskerk in Egmond-Binnen tegen te houden. En dus staat niets het plan om op deze plek appartementen te realiseren nog in de weg. De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden daarmee opzij geschoven en geeft de gemeente Bergen gelijk.

Vandaag deed de Raad van State, het hoogste rechtsprekende orgaan in ons land, uitspraak: de buurtbewoners uit Egmond-Binnen die bezwaar maakten tegen het plan krijgen op alle punten ongelijk. Volgens de bewoners zou het appartementencomplex niet passen in het dorp, voor extra verkeer zorgen, voor parkeeroverlast, en voor extra schaduw. De gemeente Bergen ging daar niet in mee en de Raad van State steunt de gemeente in die standpunten.

Volgens de Raad van State is er namelijk geen reden om aan te nemen dat de omwonenden daadwerkelijk last gaan ondervinden, al hebben deze omwonenden wel geprobeerd de Raad daarvan te overtuigen. "Ter zitting is verder vast komen te staan dat het verkeer niet langs de woningen van appelanten komt", argumenteren de Haagse deskundigen; er is dus geen reden om bezwaar te maken tegen dat verkeer. Ook bezwaren tegen de hoogte van het appartementencomplex overtuigen de Raad van State niet: "Een afstand van 21 m tussen bebouwing in samenhang met een bouwhoogte van 10 m is niet ongebruikelijk in dorpskernen."

En het groen dat verdwijnt wordt gecompenseerd, haalt de Raad van State nog aan: "Wat betreft het gestelde verdwijnen van groen heeft de raad in de beantwoording van de zienswijze toegelicht dat er zeven bomen verdwijnen en er negen zullen worden terug geplant." Behalve bomen komen er ook hagen en daarmee doet de gemeente genoeg. Zo eindigt het bezwaar op alle punten in een afwijzing en ligt de weg open voor de realisatie van het appartementencomplex in Egmond-Binnen.
Pin It
Bekeken: 814x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/