De VVD in de Tweede Kamer gaat aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat vragen stellen over de plannen voor het treinverkeer in onze regio. Dat meldt Kamerlid Rudmer Heerema van de VVD aan Streekstad Centraal.

Als het aan de NS ligt rijden er volgend jaar minder treinen. Op vrijdag zouden er bijvoorbeeld nog maar twee treinen per uur rijden tussen Alkmaar en Amsterdam. Ook een intercity tussen de kaasstad en Haarlem komt niet terug. VVD-Kamerleden Fahid Minhas en Rudmer Heerema willen van demissionaire staatssecretaris Mark Harbers weten of hij de afschaling acceptabel vindt. "Heeft u een beeld hoeveel inwoners van Noord-Holland Noord afhankelijk zijn van trein of auto om naar hun werk in de randstad te gaan?" De Kamerleden vragen zich af wat de reden van de afschaling is. "Klopt het dat het aantal reizigers op het traject Arnhem-Utrecht lager ligt dan in 2019 en er desondanks meer treinen rijden ten kosten van verdere afschalingen in Flevoland en Noord-Holland? Waarom wordt het treinverkeer in Noord-Holland vaker afgeschaald dan in andere delen van het land?"

Reizigersorganisatie Rovers sprak eerder al haar ongenoegen uit over het plan van de NS. "Als de plannen doorgaan verliezen reizigers naar Alkmaar straks op de vrijdagochtend de helft van hun reismogelijkheden terwijl dan juist de populaire Alkmaarse kaasmarkt plaatsvindt", schreef Ludolf Maat van Rover Noord-Holland Noord. De gevolgen zijn verstrekkend stelde hij: "Maar liefst tien verschillende buslijnen sluiten dan niet meer aan op de trein. De provincie moet in actie komen om te voorkomen dat NS in 2024 nog meer treinen in Noord-Holland-Noord schrapt."
Pin It
Bekeken: 2450x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/