Even gratis parkeren bij de DekaMarkt, dat is er niet meer bij. Heel wat bewoners én bezoekers van Egmond aan Zee wisten de parkeergarage aan de Voorstraat goed te vinden, maar DekaMarkt maakt korte metten met de vele parkeerders die niet zozeer voor het winkelen zelf lijken te komen: "Scan je kassabon bij de uitrit."

Dat is te lezen op een nieuw bord bij de DekaMarkt. Derpers reageren verbolgen: "Het gaat alleen maar om geld." Al is er als Duinstreek Centraal het ter plaatse komt nagaan ook wel enig begrip. Het stond in het seizoen toch wel vaak vol met strandgangers. En dat is toch eigenlijk niet de bedoeling van de garage.

De nieuwe wegwijzer. (foto: Duinstreek Centraal / Youri Hoeben)


"We doen dit om plaats vrij te houden voor onze klanten", bevestigt Rowen Wouters van DekaMarkt Egmond aan Zee. "En het werkt. We hebben dit maandag ingevoerd en we hebben nu geen last meer van strandgangers." Het weer hielp daarbij misschien ook een handje mee, maar duidelijk is dat parkeerders stevig worden ontmoedigd: "Op straat parkeren is goedkoper. En wie bij ons 15 euro besteedt, die parkeert gewoon gratis. Dan moet je even je kassabon inchecken."

Toch is het betaald parkeren wel een drempel voor wie alleen even een pak macaroni komt halen. Wie maar kort naar binnen hoeft parkeert dus beter op straat, of kiest voor de fiets. Al is dat laatste op regenachtige zomerdagen niet het prettigste alternatief.

Er is nu plek genoeg in de parkeergarage. (foto: Duinstreek Centraal / Youri Hoeben)

Pin It
Bekeken: 1482x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/