Museum Kranenburgh heeft dit jaar al acht bijzondere schenkingen in ontvangst mogen nemen. "De kunstwerken vertegenwoordigen verschillende periodes en stijlen en zijn zeer welkome aanvullingen op de museumcollectie", laat het Bergense museum weten.

Stichting Vrienden Museum Kranenburgh maakte de verwerving mogelijk van het schilderij 'Mediterranean Wind', in 2020 gemaakt door Claudy Jongstra. In april kreeg het museum 'Huis onder bomen' van Bergense School-kunstenaar Matthieu Wiegman. Het schilderij uit 1919 werd geschonken door de erven van Ido Bergsma (zie foto). Van de heer en mevrouw Cremers-Vroom ontving het museum het dubbelportret van grootouders Bernard en Truus Vroom-Dreesmann uit 1929, eveneens van de hand van Matthieu Wiegman.

Uit particuliere collectie ontving het museum een portret dat Edgar Fernhout in 1952 maakte van de 21-jarige Tjaard Dijkstra uit Groet. De erven van kunstenaar Frans Meijers schonken de twee werken 'Oosterse stad I' en 'Industrieel wonen', gemaakt door hun vader die in de jaren 1960 en 1970 lid was van de Groep Bergen. De erven van Jaap Boots sr. schonken het schilderij 'De wallen van Prats-de-Mollo' (1925) van Bergense School-kunstenaar Dirk Filarski en 'Duinlandschap' (1965) van Jaap Min aan Kranenburgh.
Pin It
Bekeken: 948x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/