GGD Hollands Noorden gaat opnieuw op zoek naar een digitaal systeem voor jeugddossiers. De voorbereidingen voor de aanbesteding zijn gestart. De huidige software is flink verouderd, omdat meerdere IT-bedrijven geen nieuw systeem konden leveren dat aan de wensen voldoet. Deze keer is de GGD op zoek naar bestaande software die zich al heeft bewezen.

De vervanging van het digitale systeem laat al jaren op zich wachten. In 2015 maakte de ontwikkelaar van het toenmalige nationale systeem bekend geen nieuw contract aan willen te gaan om updates te leveren. De GGD'en schakelden gezamenlijk een ander bedrijf in, maar in 2016 werd al duidelijk dat het in staat was om aan de opdracht te doen. Een financiële strop van 1,6 miljoen euro. De GGD'en van Hollands Noorden, Twente en Utrecht besloten met IT-bedrijf Finalist een eigen systeem te ontwikkelen. Dat had er in oktober 2018 moeten zijn, maar werd pas in februari 2021 opgeleverd, al was dat deels buiten de schuld van Finalist om; het GGiD moest intussen aan nieuwe wet- en regelgeving voldoen.

De GGD'en keurden het systeem af en Finalist moest op eigen kosten een update leveren, maar ook deze kon niet bekoren. Het softwarebedrijf sprak dit tegen en de twist kwam voor een rechter. Die werd gevraagd om onafhankelijke deskundigen een oordeel te laten vellen, maar de rechtbank vond dat ze het met elkaar moesten uitzoeken. GGD HN trok daarna de stekker uit het project.

Op de Nederlandse markt zijn zo'n vier systemen geschikt voor de jeugddossiers. GGD Hollands Noorden onderzoekt nu hoe deze in de praktijk werken in de jeugdzorg, onder andere door bij andere GGD'en te kijken.
Pin It
Bekeken: 1787x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/