Wie komend weekend met de trein wil reizen zal in Alkmaar en Heiloo worden teleurgesteld: daar rijden stopbussen. Station Heerhugowaard wordt nog wel bediend, maar wie vanaf Heerhugowaard naar Amsterdam wil zal moeten omreizen via Hoorn. Dat is het gevolg van werkzaamheden die vrijdag al beginnen.

Vrijdag is de stremming nog beperkt. Er rijden dan wel treinen vanaf Alkmaar naar Castricum en verder, alleen stoppen die niet in Heiloo. Tussen Alkmaar en Heerhugowaard rijden ook op deze dag al geen treinen en dat blijft de rest van het weekend zo. Op zaterdag en zondag wordt ook station Alkmaar niet meer bediend. Er rijden dan geen treinen op het hele traject tussen Heerhugowaard en Uitgeest. Dat betekent dat de stations Castricum, Heiloo, Alkmaar en Alkmaar Noord geen van alle nog in gebruik zullen zijn.

Wie toch op pad wil kan gebruik maken van NS-bussen. Verder is het mogelijk om met de reguliere bus of met de fiets naar station Heerhugowaard uit te wijken. Daar rijdt de trein naar Hoorn en in Hoorn kan worden overgestapt op een intercity naar Amsterdam. Maandag moeten de treinen weer normaal rijden.

De werkzaamheden hebben ook invloed op het verkeer over de weg. De spoorwegovergangen van de Westerweg/Heerenweg en van de Schuine Hondsbosschelaan, beide in Heiloo, worden namelijk ook afgesloten. Deze afsluiting begint vrijdag om 21.00 uur. Maandag om 07.00 uur moeten de overgangen weer open gaan.
Pin It
Bekeken: 2762x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/