Met bondscoach Andries Jonker aan het roer hebben de Oranjeleeuwinnen de eerste wedstrijd op het WK gewonnen. In Dunedin in Nieuw-Zeeland werd Portugal met 1-0 verslagen. De Heerhugowaardse Stefanie van der Gragt, die na het WK stopt als profvoetbalster, was met haar kopgoal de matchwinner.

De aanloop naar de eerste WK-wedstrijd verliep behoorlijk rommelig voor Nederland, brengt mediapartner NH Nieuws in herinnering. Een slecht trainingsveld in Nieuw-Zeeland bemoeilijkte de voorbereiding. Tegen Portugal was daar echter weinig van te merken, want Oranje was vele malen beter aan de bal. Toch had de ploeg van Jonker moeite met het creëren van kansen. Na 13 minuten kopte de Heerhugowaardse Stefanie van der Gragt de openingstreffer binnen uit een hoekschop van Ajacied Sherida Spitse: 1-0.

Oranje, dat in een 3-5-2-formatie voetbalde, had weinig te vrezen van de Portugezen. Keepster Daphne van Domselaar uit Oudkarspel had dan ook niet veel te doen. In de eerste helft had Oranje eigenlijk de score moeten verdubbelen, maar Jill Roord kopte van dichtbij over uit een hoekschop.

Na de pauze had Oranje iets meer te duchten van Portugal, maar mede door ijzersterk verdedigend werk van Van der Gragt wisten de Leeuwinnen het gevaar steeds weer te ontlopen. Danielle van de Donk kreeg de grootste kans, maar zij schoot recht op de keepster van Portugal. Ondanks de minimale voorsprong, bleef Jonker rustig langs de zijlijn alles aanschouwen en zag zijn ploeg de overwinning over de streep trekken.

Dankzij de zege zet Oranje meteen een grote stap richting de knock-outfase van het WK. Donderdag wacht om 03.00 uur (Nederlandse tijd) is de ontmoeting met titelfavoriet Amerika. (foto: EPA)
Pin It
Bekeken: 1889x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/