Surfers en kitesurfers moeten hun telefoonnummer op hun spullen zetten. Die oproep doet reddingsmaatschappij KNRM. Op die manier worden nodeloze reddingsacties voorkomen. Het KNRM hoopt met deze oproep kiters en surfers bewust te maken van hoe reddingsoperaties in hun werk gaan.

Het komt geregeld voor dat de KNRM een zoekactie start nadat er een kite of surfplank is aangetroffen. De vrees bestaat in zo'n geval dat de surfer in zee terecht is gekomen.  "Vaak is het verloren materiaal, maar daar kunnen we nooit zomaar vanuit gaan", schrijft de KNRM. "Dit leidt dus altijd tot langdurige, kostbare en soms ook gevaarlijke operaties voor onze bemanning."

De aanleiding tot de oproep is een incident nabij Ouddorp, op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Daar werd een kite aangetroffen, zonder eigenaar. Ook was een geparkeerde auto gesignaleerd met daarin zichtbaar kitespullen. Omdat niemand zich bij de auto meldde werd er een grootse zoekactie op touw gezet, maar zonder resultaat. Onduidelijk blijft dus of het hier wel echt om een vermissing gaat. Het is immers ook mogelijk dat de kite domweg is kwijtgeraakt.

Ook in onze regio kunnen surfers de KNRM op deze manier helpen. De KNRM roept surfers en kiters verder op om melding te maken van een vermiste surfplank of kite. Dan weet het KNRM daar ook van als er een onderdeel wordt gevonden. 
Pin It
Bekeken: 1954x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/