De woningmarkt komt in de regio weer wat meer in beweging. Dat stelt makelaardij Leygraaf.  Het aanbod in de Alkmaar en omgeving stond eind juni  op 590 woningen. In april, mei en juni werden er 594 woningen verkocht. De marktanalyse van Leygraaf laat  zien dat woningen sneller verkocht worden en dat er nog steeds huizen boven de vraagprijs worden verkocht. De periode dat een woning te koop stond daalde van 34 naar 23 dagen gemiddeld. 

Toch is er nog steeds krapte op de woningmarkt en dat is terug te zien in de krapte-indicator. Dit cijfer laat zien hoeveel keuze de woningzoeker heeft bij het zoeken naar een woning. Hoe hoger de krapte-indicator, hoe meer woningen de woningzoeker heeft om uit te kiezen en hoe ruimer de markt. Mede door die krapte steeg de gemiddelde vraagprijs naar 578.000 euro. De gemiddelde verkoopprijs daarentegen komt met een daling van 5 procent uit op 426.000 euro.

Deze signalen wijzen er op dat het een goed moment is om een woning te koop aan te bieden.  De stijgende hypotheekrente heeft volgens makelaar Ruben Zeeman weinig effect. "De stijgende lonen van dit jaar en afgelopen dempen dat effect ".
Pin It
Bekeken: 1590x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/