Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst is het expertteam jeugdhulp van regio Alkmaar een feit. Het regioteam bestaat uit experts vanuit de gemeenten, het onderwijs en jeugdhulporganisaties. Het doel is dat er voor elk kind dat het nodig heeft passende hulp wordt georganiseerd, ongeacht de complexiteit van de zorgvraag en wachtlijsten bij aanbieders.

Alle 42 jeugdzorgregio’s in Nederland kregen vanuit het Rijk de opdracht om een regionaal expertteam (RET) voor jeugdhulp in te richten. Gemeenten en samenwerkingspartners hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid naar kinderen, ouders en professionals om dat op een zorgvuldige manier vorm te geven. Het doel van een RET is dat aan een overlegtafel complexe, vastgelopen casuïstiek vlot wordt getrokken.

Samen met partners wordt gezocht naar een oplossing voor deze kinderen. Denk bijvoorbeeld aan plaatsingsproblemen of het ontbreken van passend aanbod voor kinderen die vaak al op veel plekken woonden of op veel scholen zaten. Het RET biedt een tafel met experts en heeft mandaat en doorzettingsmacht om samen te zoeken naar een oplossing in de regio.

Teamleden zijn Lidwien Strik van Netwerkorganisatie regio Alkmaar, Francien Engelhard van Parlan, Jennie Obdam van de BUCH, Falgun Binnendijk van gemeente Castricum – Gijs van Beek en Irma de Wit van het samenwerkingsverband onderwijs, Thessa Mous van GGZ NHN, Carlijn Pronk van de Jeugd- en Gezinsbeschermers, Paul van Weert van gemeente Alkmaar, Mustafa Uriakhel van De Opvoedpoli en Addy Pruijssers van ’s Heeren Loo.
Pin It
Bekeken: 2406x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/