Het plan voor bezuiniging van ruim een half miljoen euro bij GGD Hollands Noorden gaat niet door. De zestien gemeenten die gebruikmaken van de gezondheidsdienst trekken gezamenlijk 536.000 euro uit om de informatiebeveiliging en privacybescherming te verbeteren. De organisatie hoeft dit geld dus niet meer zelf 'te vinden'.

De gemeenten willen voorkomen dat er opnieuw persoonsgegevens van inwoners worden gestolen,  maar bezuinigingen zijn volgens de gemeenten onwenselijk. Deze zouden kunnen leiden tot een vermindering van de dienstverlening.

De GGD is sinds de coronacrisis vaker doelwit van digitale aanvallen. In 2020 werden persoonsgegevens van meer dan duizend mensen gestolen door callcentermedewerkers. De GGD moet zich daarom beter gaan beschermen tegen deze aanvallen. Met het geld van de gemeenten kan de GGD een team van ICT-specialisten samenstellen dat de informatiebeveiliging en privacybescherming moet verbeteren.

Er zal nieuwe apparatuur worden aangeschaft en al bestaande apparatuur wordt aangepast. De GGD verwacht dat de maatregelen ervoor zullen zorgen dat de kans op datalekken en andere digitale aanvallen afneemt en is blij met de steun van de gemeenten.

 
Pin It
Bekeken: 1871x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/