Een berg omgevallen strandbankjes en flink ingepakte mensen: de gevolgen van de code geel die werd afgegeven voor zware windstoten vannacht en vanochtend zijn duidelijk zichtbaar op het strand van Egmond aan Zee. Fotograaf Sjef Kenniphaas trok erop uit en legde vast hoe de wind zijn sporen naliet; daarvan geeft mediapartner NH Nieuws een overzicht.

Er gold vannacht en vanmorgen code geel voor de provincie, vanwege de harde wind. Er waren windstoten tot negentig kilometer per uur. In vergelijking met de verwoestende zomerstorm Poly lijkt dit misschien slechts een fris briesje, maar toch liepen een aantal strandbankjes en -huisjes in Egmond wéér schade op.

Bezoekers van het strand moesten zich warm aankleden, maar kregen daar dan wel prachtige plaatjes voor terug. En er zijn natuurlijk altijd waaghalzen die juist blij zijn met zware weersomstandigheden. Waaronder kitesurfers, die door de harde wind hun sport naar hartenlust kunnen uitvoeren.

In de loop van de dag luwde de wind en liet de zon zich nog even zien, waardoor ook strandbezoekers met net wat andere voorkeuren aan hun trekken kwamen.
Pin It
Bekeken: 723x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/