Hoa en Cuong mogen hun loempiaverkoop niet op het parkeerterrein van restaurant Liberté in Schoorl voort zetten. De vergunning die de eigenaar van het restaurant daarvoor aanvroeg, krijgen hij niet van de gemeente. Het college zegt dat de standplaats niet pas binnen de het bestemmingsplan, en teveel parkeerplekken zou kosten. "Ik ben verdrietig", zegt Hoa tegen mediapartner NH Nieuws. "Nou moet ik afscheid nemen van alle lieve klanten." Ook Cuong heeft er moeite mee. "Ik vind het erg."

Cuong en Hoa vluchtten in 1980 vanuit Vietnam naar Nederland. Het stel kwam in Bergen te wonen. In Schoorl introduceerden zij de loempia en dat werd een succes. De standplaats aan de Oorsprongweg werd na 30 jaar echter door gemeente Bergen aan een ander vergund. Hoa en Cuong moesten vertrekken, en missen de vaste klantenkring erg. Hun gedwongen vertrek maakte veel los bij de buurt. Er stond een enorme rij mensen toen Huo en Cuong hier hun laatste loempia's bakten.

Jeroen Klepper van restaurant Liberté bood ze een nieuwe plek aan op zijn parkeerterrein. De gemeente liet vervolgens weten dat dat volgens het bestemmingsplan niet mocht.

"We hebben ook gekeken of het tijdelijk zou kunnen, maar dit zou ten koste gaan van parkeerplaatsen", aldus wethouder Marco Wiesehahn. "Dat is niet wenselijk gezien de lokale parkeerdruk. Ook zou de vergunning een precedentwerking hebben voor anderen."

De gemeente zegt met Hoa en Cuong te kijken naar alternatieve oplossingen. Ondertussen blijft hun oude stek aan de Oorsprongweg nog altijd leeg. De nieuwe standplaatshouder heeft zich namelijk nog niet laten zien, zo laten buurtbewoners aan NH weten. De gemeente laat weten dat "ze verwachten dat deze binnenkort wordt ingenomen."
Pin It
Bekeken: 958x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/