Gemeente Bergen heeft de aanvraag voor plaatsing van de loempiakraam van Hoa en Cuong op het parkeerterrein achter restaurant Liberté in Schoorl afgewezen. Na een 'zeer serieuze overweging' besloot het college van B&W de standplaatsvergunning en omgevingsvergunning (strijdig het bestemmingsplan) niet af te geven omdat dit teveel problemen zou opleveren.

“We hebben de aanvraag voor specifiek deze plek als standplaats zeer serieus gewogen", legt wethouder Marco Wiesehahn van economische zaken uit. "We hebben uit en te na gezocht naar mogelijkheden om hier een tijdelijke mogelijkheid te creëren voor het exploiteren van een marktkraam. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die mogelijkheid er niet is op deze plek. Dit zou ten koste gaan van parkeerplaatsen en dat is planologisch niet mogelijk. Het is ook niet wenselijk gezien de lokale parkeerdruk in Schoorl. Daarnaast klopt de aanvraag niet met de afgesproken dagen, dus juridisch zou de vergunning niet houdbaar zijn."

Wiesehahn wijst er op dat beslissingen als deze altijd complex zijn. “We moeten het eigen belang van één standplaatshouder wegen ten opzichte van het algemene belang, waarbij we ook precedentwerking moeten voorkomen en recht moeten doen aan de belangen van inwoners en andere ondernemers."

Met de aanvrager en het echtpaar Hoa en Cuong is afgesproken verder te kijken naar oplossingen.
Pin It
Bekeken: 859x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/