Nu de renovatie van het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef aardig op stoom gekomen is, komt een nieuwe fase van de ontwikkeling in beeld: de gedeeltelijke herbestemming. Hierover wil de gemeente graag met inwoners uit Egmond aan den Hoef in gesprek. Daarom wordt donderdag 20 juli een inloopbijeenkomst georganiseerd bij Huys Egmont.

"In de herbestemming zitten aantal elementen waar we met de buurt over in gesprek willen", licht wethouder Ernest Briët toe tijdens een persmoment. "We willen het hebben over parkeren in de omgeving, en ook dat de tuin op de schop genomen gaat worden. Het tuinontwerp van Sancti Adalberti zal worden toegelicht. Bij die ambitie willen we mensen betrekken, en met hen in dialoog gaan over het proces. Op een later moment kan men daar nog op reflecteren in een formele setting." De wethouder doelt daarmee op de bezwaarprocedure.

Er zal volgens Briët niet worden ingegaan op de ontwikkelingen voor nummer 44.  "We willen er eerst voor zorgen dat we de renovatie goed op gang hebben en dat we de herbestemming van 42 tot een goed einde brengen. Er is nog een periode waarin bezwaren aangetekend kunnen worden, en er komen afspraken tussen de zeven stichtingen en de brouwerij om gezamenlijk een stevig onderbouwd plan te maken. Maar als mensen ideeën voor 44 hebben zouden ze die wel kunnen aandragen."

Ondertussen is voor het Slotkwartier voor de derde keer subsidie aangevraagd vanuit de Erfgoed Deal van het Rijk. Drie keer is scheepsrecht, zeg maar. Volgens wethouder Briët hadden de eerdere afwijzingen vooral te maken te maken met de vele andere sterke subsidieaanvragen. "We zijn nu in ieder geval doorgedrongen tot de tweede ronde. We zijn met tien en er is ruimte voor vijf." Hij heeft er een goed gevoel over, omdat er met de samenwerkende partijen een veel sterker voorstel zal komen. "Het gaat om serieus geld en dat geld is nodig om verder plannen verder in beeld te krijgen."

Op de vraag of de rijksmonumenten nog schade hebben opgelopen door zomerstorm Poly, zegt Briët dat het in ieder geval niet genoeg is dat hij er over is geïnformeerd. Ook wordt de wethouder gevraagd naar een bezwaar dat bij de rechtbank zou liggen. "Ik heb er een heel solide gevoel bij, maar mocht er sprake zijn van een zaak, dan laat ik het aan de rechter."

De inloopmiddag op 20 juli in Huys Egmont duurt van 16:30 en 20:30 uur. Wie geen tijd heeft of achteraf meer kwijt wil, kan terecht op ikdenkmeeoverbergen.nl.
Pin It
Bekeken: 793x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/