Een storm, een hete zaterdag en daarna dan het verwachte onweer: het weer levert deze week in elk geval voldoende gespreksstof op. Het KNMI roept mensen op om alert te zijn tijdens het onweer van zondagmiddag, het is 'code geel' tussen 14:00 en 18:00. Wie naar buiten gaat moet rekening houden met hagel, regen en harde windvlagen.

Vooral die windvlagen kunnen gevaarlijk zijn, want de schade die is aangericht door zomerstorm Poly is nog niet overal hersteld. Takken die woensdag wel scheurden, maar nog niet van de boom zijn afgewaaid, kunnen nu alsnog loskomen. En uiteraard liggen er op veel plekken nog takken in het gras die door een windvlaag kunnen worden opgetild. Een wandeling in het bos is dus geen aanrader.

In landelijke media wordt gesproken over 'code oranje', een hoger alarmniveau. Dat is voor onze regio echter niet aan de orde. Het KNMI verwacht dat de onweersbuien vooral in de zuidelijke en oostelijke provincies zeer hevig kunnen zijn, alleen voor Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg geldt dus code oranje. Voor de rest van het land is het code geel en die waarschuwing geldt voor Noord-Holland dus van 14:00 tot 18:00.
Pin It
Bekeken: 2112x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/