Het is voor veel mensen de belangrijkste boom in Heiloo: de lindeboom van de Kattenberg. Deze boom, die waarschijnlijk rond de 300 jaar oud is, is door storm Poly deels afgebroken. Veel Heilooërs balen dat de boom waarmee ze zijn opgegroeid er nu zo treurig bij ligt. "Verschrikkelijk, dat er zoveel bomen zijn omgewaaid is al een ramp. Elke boom is er eentje, maar deze boom op de Kattenberg is zo bekend", vertelt Fred Ooms aan Heiloo Centraal. (tekst loopt door onder de foto)

Het afgebroken deel van de geliefde lindeboom biedt een trieste aanblik (Heiloo Centraal)


Ooms is geboren en getogen in Heiloo en kwam zijn hele leven al bij de Kattenberg. "Iedereen kwam hier vaak. Je ging met je vader en moeder naar boven, met je kinderen en nu met je kleinkinderen. Dat is toch fantastisch." Ook Gerard Beentjes was ook naar de Kattenberg gekomen om te kijken naar de schade aan de boom. "Voor mij betekent het toch wel schade aan een stukje jeugdherinnering." (tekst loopt door onder de foto)

Natuurmonumenten heeft goede hoop dat de boom het overleeft (Heiloo Centraal)


We vroegen Mariska van der Leij van Natuurmonumenten of de boom nog te redden is. "We hebben er goeie hoop op. Ik ben heel blij dat hij er in ieder geval nog staat, dat is nog een opsteker als je ziet wat er allemaal helemaal om is. We zouden ook graag donaties werven voor het herstel van de linde, maar ook voor het weer veilig maken en herstel van het Heilooërbos. Mogelijk wordt er een donatiepagina opgezet om de kosten te dekken. " De reparatie van de boom gaat naar verwachting nog wel even duren.
Pin It
Bekeken: 3633x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/