Nog steeds heeft de storm van woensdag grote gevolgen voor Alkmaar en omgeving. Een boom ligt nog op een flatgebouw, parken zijn gesloten en langs wegen wordt gewerkt aan het groen. Poly heeft flink huisgehouden en dat ziet ook weerman Jan Visser. "Dit is echt heel heftig."

Hij heeft het druk met de weersvoorspellingen en vooral ook met redacties die hem bellen. Gigantisch druk, vertelt hij in gesprek met Streekstad Centraal. Weerman Jan Visser, al vanaf zijn achtste gefascineerd door het weer. In het verleden verzorgde hij het weerbericht bij Radio 10 Gold. Tegenwoordig is hij de weerman van onder meer Buienradar, RadioNL en regionale omroep NH. Volgens Visser is het een bijzondere storm geweest. "Een klassieke zomerstorm, maar wel van de zwaarste categorie. Met windsnelheden van ruim boven de honderd kilometer per uur. Dat kom je niet vaak tegen in ons land."

Met de technieken van vandaag de dag is het mogelijk om het weer ver vooruit te voorspellen. Soms zelfs meerdere weken. Toch werd deze zomerstorm pas een dag van tevoren aangekondigd. "Ja, dat klopt. Maar met stormen voorspellen moet je erg oppassen. Zeker in de zomer, omdat het nogal eens anders kan uitpakken. Een lagedrukgebied komt deze kant op, maar je weet niet precies hoe dat eruit gaat zien."

Maar dit werd dus wel een zomerstorm. "De impact is heel groot, omdat het de afgelopen weken had geregend en de bomen volop in blad staan. Ik ben nog even in een park geweest en het is echt niet te beschrijven. Bomen zijn omgewaaid of zelfs gescheurd. Reigers kijken verdwaasd om zich heen, omdat hun nesten weg zijn. De vraag is of de bomen die nog staan niet te veel beschadigd zijn." (Foto: Nico Langenberg)
Pin It
Bekeken: 2933x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/