De intentieovereenkomst die het college van Bergen wilde sluiten voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Hotel Nassau is van de baan. Met eigenaar Henk Deen is uiteindelijk geen overeenstemming bereikt over de vergoeding voor gebruik van het hotel.

Hotel Nassau zou een tijdelijke opvanglocatie worden voor maximaal 90 Oekraïense vluchtelingen. Eigenaar Henk Deen had zijn hotel aangeboden en het college van B&W had hier wel oren naar. De huurder overwoog toch al om met de exploitatie te stoppen, en voor wat betreft de inrichting hoefden er eigenlijk alleen maar twee extra keukens in. Inwoners en ondernemers waren al op de hoogte gesteld en er werd een informatiebijeenkomst opgezet, maar op die bijeenkomst werd verteld dat het hele plan toch niet doorgaat.

Hotel Nassau moet plaats gaan maken voor een nieuw gebouw met hotelkamers en appartementen, maar vanuit het dorp kwamen bezwaren over de omvang en de vergunningsprocedure. Op 8 maart kregen ze gelijk van de Raad van State, met aanzienlijke vertraging tot gevolg. En dat terwijl de huurder eigenlijk al een tijdje aan stoppen dacht.

Reden voor Deen om zijn pand voor de opvang van Oekraïners aan te bieden bij de gemeente, voor drie jaar met een optie voor twee jaar extra. Met de exploitant sprak hij af om het contract vroegtijdig te beëindigen. Gemeente Bergen was blij met het aanbod, maar blijkbaar niet met de gevraagde huurprijs.
Pin It
Bekeken: 792x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/