De ondernemersverenigingen in Regio Alkmaar werken samen aan de oprichting van een Centrum voor Verduurzaming bedrijventerreinen (CvV). Het Rijk en de Provincie stellen subsidie beschikbaar en nu hebben ook de gemeenten in de regio een financiële bijdrage toegezegd.

Energieneutraal worden is voor veel bedrijven een ingewikkelde opgave. Ze hebben behoefte aan informatie, onafhankelijke kennis en ondersteuning. "Het Centrum voor Verduurzaming gaat hierin voorzien", laat het Alkmaarse college van B&W weten. "Door op één plek kennis en doorzettingskracht te organiseren hoeft niet steeds het wiel te worden uitgevonden. Daarnaast zal het CvV als gesprekspartner optreden richting de netwerkbeheerder Liander, overheden en andere partijen die zich met de energietransitie bezighouden. Op die manier worden de belangen van het bedrijfsleven optimaal behartigd."

"Het centrum stimuleert de realisatie van zonnepanelen op grote bedrijfsdaken. Dit ondersteunt de realisatie van onze ambitie in het coalitieakkoord", vervolgt het Alkmaarse college. "In de regionale energiestrategie is de opwek van zonne-energie op grote daken een grote opgave. Het initiatief voor de oprichting van het centrum is daarom mede vanuit de RES-organisatie geagendeerd."

De vormgeving van CvV staat omschreven in een businessdocument. Het centrum stelt zo spoedig mogelijk een coördinator aan die het beleidsplan opstelt. Nog dit jaar wordt als officiële start van het CvV een kick-off bijeenkomst gehouden met de belanghebbende ondernemers. Volgend jaar wordt het functioneren van het centrum geëvalueerd.
Pin It
Bekeken: 1829x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/