Al jaren staat de N512 bekend als een onveilige weg, en dan vooral het gedeelte tussen Bakkum en Egmond aan den Hoef. Er wordt dikwijls te hard gereden en er zijn een aantal onoverzichtelijke oversteekplekken. Inwoners van Egmond-Binnen vragen al jaren om aanpassingen, maar de raderen van de Provincie draaien niet zo snel. Peter de Lange (D66) en Sjaak Swart (KIES Lokaal) gingen naar het Provinciekantoor om de gang er in te krijgen.

De Lange en Swart voerden naar eigen zeggen een prettig en open gesprek over zorgen, problemen mogelijke oplossingen. "De N512 is een 60km weg maar nodigt uit tot harder rijden zeker op het genoemde traject. Gesproken is hoe die snelheid naar beneden te krijgen is en ook hoe auto- en motorrijders beter te informeren zijn, daar waar zich onoverzichtelijke situaties voordoen. De Provincie zal gaan kijken wat er op zeer korte termijn aangepast en veiliger gemaakt kan gaan worden, en daarin worden ook voornoemde zaken meegenomen."

Verder is er gesproken over een rotonde ter hoogte van de St. Adelbertusweg, een lang gekoesterde wens van inwoners. "Wat zoveel duidelijk werd is dat deze er niet 1-2-3 zal liggen, maar dat komende ontwikkelingen in Egmond-Binnen ruimte geven om het totale verkeersplaatje in en rond het dorp te bekijken, en daar waar nodig dan grote aanpassingen en investeringen te doen", vervolgen de raadsleden van D66 en KIES Lokaal. "Een aantal verschillende partijen, onder andere gemeente Bergen, Dorpsbelangen Egmond-Binnen en ook wij zijn al bezig om deze broodnodige aanpassingen onder de aandacht te brengen en ook te houden."

D66 en KIES Lokaal hopen dat de gezamenlijke inspanning leidt tot het door iedereen gewenste resultaat. "Wij blijven het in ieder geval nauwgezet volgen en zullen de druk op de ketel houden."
Pin It
Bekeken: 738x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/