Medewerkers en cliënten van de zorgboerderij De Klompenhoeve zijn verslagen na de verwoestende brand in de geitenstal woensdagnacht. Buiten op het erf in Egmond aan den Hoef geven ze elkaar knuffels en staan ze geschokt na te praten. "Dit is erg verdrietig nieuws."

Langs de Hoeverweg van Alkmaar naar de Egmonden is rond 02:00 uur een grote brand uitgebroken in de geitenstal van een zorgboerderij. Een medewerker zou de brand hebben opgemerkt en belde 112, schrijft mediapartner NH. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar bijvoorbeeld de appartementen op het terrein, maar de grote schuur is totaal verwoest.

Op de zorgboerderij wonen mensen met een verstandelijke beperking. Die werken in en rondom de geitenstal. De producten worden lokaal geproduceerd en wereldwijd verkocht. De geitenhouderij is sowieso een begrip. En de laatste tijd kwam de boerderij in het nieuws, omdat ze een noodgedwongen sluiting boven het hoofd hangt. De brand wordt door medewerkers op Facebook omschreven als "zeer verdrietig nieuws". "Door de vreselijke brand op onze mooie werkboerderij, zijn wij tot nader order gesloten voor dagbesteding, ook de zuivel/kaasmakerij en boerderijwinkel zijn gesloten."

Op de plek van de brand constateert verslaggever Maaike Polder de verslagenheid bij zowel het personeel als de cliënten. "Ze zijn erg bedroefd. Dat kun je echt van de gezichten aflezen. Medewerkers en bewoners omhelzen elkaar."

Er wordt niet met de pers gesproken, is de nadrukkelijke boodschap aan aanwezige journalisten. De 250 geitjes konden door de brandweer worden gered. "Gelukkig zijn die veilig." Aan de overkant van de afgebrande stal staan een paar dieren te mekkeren. Duidelijkheid over de oorzaak van de brand is er vooralsnog niet.
Pin It
Bekeken: 1423x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/