In juli en augustus organiseert gemeente Bergen weer een transferium voor vervoer naar Egmond aan Zee en terug. De locatie is zoals vorig jaar het parkeerterrein aan de Hogedijk tussen Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. Hier kunnen strandgangers sowieso in de weekenden hun auto parkeren en de gratis shuttlebus naar de boulevard pakken. Bij 25 graden of meer is het transferium ook doordeweeks open. Eveneens net als vorig jaar zijn er weer fietsen te huur via de Mobian app.

Toeristen en strandgangers zorgen in de zomermaanden voor een levendig Egmond aan Zee, maar ook voor veel verkeersdrukte. Om de druk te verlagen richtte gemeente Bergen vorige zomer een transferium in, met een shuttlebus en huurfietsen. Wethouder Ernest Briët: "Wij zetten de geslaagde proef van vorig jaar graag door. Het parkeerterrein van de twee sportverenigingen aan de Hogedijk in Egmond-Binnen blijft een ideale overstapplek voor bezoekers van het strand in Egmond aan Zee. Dit jaar voeren we een aantal nodige verbeteringen door, waardoor onder andere het transferium extra zichtbaar is voor bezoekers. Ook bieden we net als vorig jaar een extra, duurzaam alternatief. Namelijk de optie om per fiets naar het strand te gaan.”

De verbeteringen worden doorgevoerd aan de hand van reacties van gebruikers. Een andere aanpassing is dat het transferium elk weekend open is. Bij temperaturen vanaf 25 graden is het doordeweeks ook geopend. Voor elke week zal op bergen-nh.nl onder 'parkeren' worden aangegeven welke dagen dat zullen zijn.

De eerste shuttlebus vertrekt om 10:30 uur naar de boulevard (onder de vuurtoren) van Egmond aan Zee. De laatste rit terug naar het transferium is om 19:30 uur. De bus rijdt vanaf beide opstappunten twee keer per uur volgens een dienstregeling en biedt maximaal 24 plekken. Een fijn alternatief is met de huurfiets naar het strand gaan. Er zijn twaalf huurfietsen beschikbaar dankzij BikeShopEgmond en het online boekingsplatform Mobian. De huur en het ontgrendelen van een fiets gaat via de Mobian-app.
Pin It
Bekeken: 1815x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/