Bij de verdachte van de duinmoord in Egmond is geen psychiatrische stoornis vastgesteld. Dat bleek maandag tijdens de vijfde niet-inhoudelijke zitting in de Haarlemse rechtbank. Hierdoor zal Jent S. hoogstwaarschijnlijk volledig verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Peter Langenberg uit Alkmaar.

Het onderzoek naar de dood van de 56-jarige Langenberg loopt inmiddels ruim één jaar. Op Paaszondag vorig jaar werd zijn lichaam gevonden in de duinen bij Egmond. Een onderzoek werd gestart en vijf dagen later resulteerde dat in de arrestatie van verdachte Jent S. (30) uit Egmond aan Zee. Tijdens een eerdere zitting bekende S. dat hij het slachtoffer heeft geslagen en geschopt, maar het motief voor de ontmoeting tussen de twee mannen in de Egmondse duinen in april 2022 blijft nog altijd onduidelijk. Ook is niet bekend of de twee elkaar kenden.

Onderdeel van het onderzoek was het verblijf van S. in het Pieter Baan Centrum (PBC). Daar is gekeken naar zijn mentale gesteldheid. De rechter had specifiek interesse in de seksualiteit van de verdachte. Het is bekend dat Peter Langenberg openlijk homoseksueel was, en er werd DNA van Jent S. gevonden op het lichaam van het slachtoffer. Hierdoor bestaat het vermoeden dat de twee mannen een seksafspraak hadden, maar het is niet bekend of Jent S. homoseksueel of biseksueel is.

Het PBC heeft echter geen definitieve conclusies kunnen trekken over de mentale toestand van S. Hoewel er geen psychiatrische stoornis is vastgesteld, is gebleken dat de verdachte wel alcohol en cocaïne 'misbruikt'. Dit werpt mogelijk een nieuw licht op het gebeurde en de mogelijke invloed van deze middelen op het gedrag van de verdachte.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Jent S. van (opzettelijke) doodslag van Peter Langenberg. Ook worden twee eerdere mishandelingen in Alkmaar en Noord-Scharwoude meegenomen in deze zaak, waarbij eveneens mannen het slachtoffer waren. Deze extra informatie zou kunnen bijdragen aan een beter begrip van het gedragspatroon van Jent S. en mogelijk aan het versterken van de zaak tegen hem.

De zaak zal op 7 november inhoudelijk worden behandeld in de rechtbank in Alkmaar. S. zal bij die zitting aanwezig zijn en daar verklaringen afleggen, zei zijn advocaat tijdens een eerdere zitting.
Pin It
Bekeken: 3070x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/