Het spel 'Dungeons & Dragons' is de laatste jaren steeds populairder geworden. Nog steeds komen er nieuwe spelers bij in de wondere wereld vol magie waarin dit spel zich afspeelt. Verbeeldingskracht staat centraal tijdens de gratis Spelmiddag Dungeons & Dragons die in Egmond aan Zee wordt georganiseerd door Sport-Z.

Duinstreek Centraal sprak over de spelmiddag met mede-organisator Thijs, naar eigen zeggen een 'ouwe rot' in het spel. "Maar op de spelmiddag zijn ook nieuwe spelers van harte welkom", laat hij weten. "Het spel is nu populairder dan ooit. Iedereen speelt het, lijkt het wel. Mijn hobby is niet meer hetzelfde." En dat is de organisatie betreft goed nieuws, want hoe meer spelers, hoe gezelliger.

De toegenomen populariteit is deels het gevolg van de nieuwe editie die van het spel is uitgebracht. Die is laagdrempeliger. "In de oude versies waren er veel verschillende regeltjes, in de nieuwe editie is het spel gemoderniseerd, het is wat versimpeld. Daardoor is het nu ook echt geschikt voor iedereen", vertelt Thijs. "Je hoeft geen natuurkundige meer te zijn om Dungeons & Dragons te spelen", lacht hij.

Dat de nieuwe editie ook echt door het grote publiek is omarmd is het gevolg van een gelukkige samenloop van omstandigheden. "Gelukkig is niet helemaal het goede woord", nuanceert Thijs, "want één van die twee zaken is COVID geweest." De andere aanjager van de populariteit van het spel was het Youtube-kanaal CriticalRole, waarin professionele stemacteurs laten horen en zien wat er met het spel mogelijk is.

In Egmond aan Zee wordt het spel elke woensdag gespeeld door 'Dunes and Dragons', in PostaanZee. Vanuit die vaste spelavond ontstond het idee om een speciale spelmiddag te organiseren  op zaterdag 24 juni in PostaanZee. Van 14:00 tot 17:00 kan een breed publiek daar kennismaken met de magie van het spel. Verschillende spelleiders laten zien hoe veelzijdig Dungeons & Dragons is. Ervaring is niet vereist, aanmelden wel. Dat kan op de website van Sport-Z.
Pin It
Bekeken: 854x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/