Dit is het jaar dat Alkmaar 450 ontzet viert. Maar niet alle dorpen in de buurt vieren dat feest met evenveel enthousiasme mee. In Egmond aan den Hoef wordt bijvoorbeeld niets gevierd, maar herdacht. Vandaag is het namelijk precies 450 jaar geleden dat de geuzen het Slot op den Hoef in de brand staken, om te voorkomen dat de Spanjaarden het innamen. Die waren in aantocht naar Alkmaar.

Om deze gebeurtenis te herdenken is er vanavond een herdenkingsavond in Huys Egmont, tegenover de plek waar het grote bouwwerk tot 1573 stond. Op deze avond wordt een presentatie gegeven over het Slot en zijn 'verwoesting'. Daarna bezoeken aanwezigen buiten de slotfundamenten. Als afsluiting wordt de expositie 'In De Schaduw Van De Victorie' bekeken onder het genot van een drankje.

De entree voor de herdenkingsavond bedraagt 7,50 euro per persoon. Daarbij is wel een kop koffie vooraf inbegrepen, net als het drankje na afloop. Aanmelden kan via de website. Hierbij geldt: vol is vol. De herdenking vindt vanavond om 19:30 uur plaats, inloop is om 19:15 uur.
Pin It
Bekeken: 706x
https://ee.itk.ac.id/data/