Nog deze maand wordt gestart met de herinrichting van het Plein in Bergen. Het college heeft dinsdag ingestemd met het ontwerp voor de tijdelijke inrichting. In het ontwerp zitten meerdere ideeën van inwoners die op korte termijn te realiseren zijn. Wethouder Yvonne Roos-Bakker verwacht dat het project eind juni grotendeels is afgerond.

"We willen er een plein van maken waar het fijn is om te komen en dat ook echt een dorpshart vormt, met een grote picknicktafel met banken en met veel groen. Het moet een mooi aanzicht worden", licht wethouder Yvonne Roos-Bakker toe. Bij de picknicktafel komt een vlonder, die gebruikt kan worden als podium. Het groen zal bestaan uit planten en een bloementuin. Mogelijk komt er ook nog een kunstwand, met bijvoorbeeld de afbeelding van een schilderij of een poëtische tekst.

Het pleinontwerp is gemaakt door HB Adviesbureau, de gemeentelijke projectleider, de afdeling voor de openbare inrichting én met inwoners en ondernemers. Er kwamen veel reacties op een enquête over de gewenste inrichting. Roos-Bakker is blij met alle betrokkenheid. "Fijn dat zoveel mensen meedenken en we een deel van de ingebrachte ideeën een plek hebben kunnen geven in het ontwerp. Alleen is de pergola in het ontwerp nog wel optioneel. Dat heeft onder andere met de kosten te maken."

Eén van de ideeën die het niet haalden was een tijdelijke vergunning voor de Vietnamese loempiakar die voorheen in Schoorl stond. Volgens de wethouder zou dat de deur openen naar meer verzoeken voor een bijvoorbeeld een chocoladebar, terwijl de ruimte beperkt is.

Hoe "tijdelijk" de tijdelijke pleininrichting wordt, is nog niet duidelijk. Burgemeester Lars Voskuil springt in. Hij zegt dat de bestaande plannen op dit moment nog overeind staan, maar dat de Raad van State de verdere ontwikkeling heeft geschorst omdat een verklaring van bedenkingen mist.

Op de vraag of suggesties voor het Plein nog welkom zijn antwoordt Voskuil dat ideeën voor activiteiten als live optredens welkom zijn. Die kunnen worden ingezonden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1006x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/