Gemeente Alkmaar en Stadswerk072 zijn een nieuwe fietsopruimactie gestart bij Station Alkmaar. Aan de voor- en de achterzijde zijn bij elkaar 264 fietswrakken en weesfietsen voorzien van een sticker, die aangeeft dat het ding weg moet. Bestickerde tweewielers die er over veertien dagen nog staan worden meegenomen door Stadswerk. Ook fietsen die ergens aan vast zitten worden verwijderd.

Stadswerk-directeur Peter Mol kondigde al aan dat er een opruimactie aan zat te komen. Zijn bedrijf heeft deze taak overgenomen van kringloopwinkel Rataplan. Inmiddels is een opslagplek ingericht bij Stadswerk aan de Herculesstraat. Mol waarschuwde ook al dat fietsen die ergens aan vast zitten zullen worden verwijderd. En hij uitte het plan om mensen die goed zijn in sleutelen aan fietsen, maar niet zomaar aan een baan kunnen komen, aan te trekken om de opgepikte tweewielers op te knappen en te verkopen.

Ophalen kan tot dertien weken na verwijdering bij Stadswerk aan de Herculesstraat, vanzelfsprekend alleen met bewijs van eigendom. Een afspraak maken kan via telefoonnummer 14 072.

Eind maart vond ook een opruimactie bij het station plaats. Toen werden zo'n 200 fietsen meegenomen. Daarvan is tot nu toe slechts 1 procent opgehaald.

Station Alkmaar Noord zal ook aan de beurt komen, laat de gemeente weten, maar eerst is er nog extra ruimte nodig voor het stallen van alle meegenomen fietsen.
Pin It
Bekeken: 1871x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/