Nederland moet energieneutraal en het liefst zo snel mogelijk. Een flinke opgave voor Nederland en de provincie, want hoe stappen we over naar schone energie? De kwestie roept een hoop vragen op. Hoe ga ik zonnepanelen plaatsen als ik geen eigen dak heb? Hoe bepalen we eigenlijk waar we die windmolens gaan plaatsen? Hoe ga ik de verduurzaming van mijn huis betalen? Noord-Hollandse gemeente hebben daarom een nieuwe platform gelanceerd, waar bewoners met dit soort vragen terecht kunnen.

Het platform vanhoenaarzo.nl heeft als doel alles duidelijk te maken. Het streven is om 'hoe' te veranderen in 'zo', en op het platform delen buurtbewoners informatie over de mogelijkheden voor verduurzaming in jouw omgeving. Ondernemers delen hun ervaringen, waardoor het platform een inspirerende bron wordt met als slogan: denk mee, doe mee en profiteer mee.

En dat 'profiteren' is volgens Van Hoe Naar Zo mogelijk. Op de website wordt in een video uitgelegd wat je moet doen als je zonnepanelen wilt plaatsen maar geen eigen dak hebt. In zo'n geval kun je deelnemen aan een coöperatie die wel een dak beschikbaar heeft. Op die manier kun je samen stroom opwekken en veel geld besparen. Een ander voorbeeld is het installeren van kleinere windmolens bij boerderijen, zodat de boeren energieneutraal kunnen worden.

Dit zijn enkele oplossingen voor problemen waarmee mensen te maken hebben. Om deze ideeën te verwezenlijken, is het belangrijk om overbelasting van het stroomnetwerk te voorkomen. Daarom breidt netbeheerder Liander het netwerk uit door duizenden kilometers extra stroomkabel aan te leggen. Hoewel dit kabelwerk voor veel overlast kan zorgen, is Liander van mening dat het, gezien alle voordelen, absoluut noodzakelijk is.
Pin It
Bekeken: 2027x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/