De voorbereidingen zijn weer in volle gang. Voor de tweede keer wordt in Egmond het zomerfestival georganiseerd, de geëvolueerde versie van de voormalige Hoever Kermis, die van zijn ondergang werd gered door een groep vrienden. Duinstreek Centraal sprak Ron Tervoort, één van de initiatiefnemers, over het festival.

"We hebben geen kroeg meer in Egmond aan den Hoef", vertelt Ron. "Het Rode Hert is al een tijdje dicht en daar werd onze kermis altijd gehouden. Vorig jaar is het Slotje dicht gedaan en toen hebben we, met z'n vieren, ik met drie vrienden, het initiatief genomen om de kermis over te nemen. Met een grote feesttent naast de kinderkermis hebben we toen Zomerfestival Egmond georganiseerd."

De nieuwe naam 'Zomerfestival' is er niet zomaar. "Eigenlijk willen we het wat breder maken dan een kermisborrel. Er is een feesttent met live muziek en er moet echt een festivalsfeertje hangen. Het zit tussen een dorpsfeest en een festival in en dat willen we uiteindelijk ook uitstralen. Daarnaast wilden we ook echt met een schone lei beginnen, dus in plaats van een kermis het Zomerfestival Egmond. We hopen de drie Egmonden een beetje samen te krijgen. Het is echt voor de Egmonders."

Als het aan Ron ligt, wordt het hét feest van de Egmond. "Het was in eerste instantie om de kermis te redden, maar we willen uiteindelijk wel dat het een begrip wordt voor de Egmonders." Het lijkt de goede kant op te gaan. "Vorig jaar was het echt leuren om mensen te vinden en was er heel veel marketing nodig. Nu hoor je echt wel in het dorp dat het heel erg leeft en dat bewoners er vrij voor houden. Ja, we willen echt wel dat het een jaarlijks begrip wordt voor Egmond en omgeving."

Het vierdaagse festival begint dit jaar op 6 juli met een ouderwetse harddraverij. "7 juli beginnen we met de bedrijvenborrel en dan gaat de tent ook echt open. En dan gaan we door tot 9 juli." Het hoogtepunt is op de zaterdag. "Kelly Beukers komt zaterdag langs met haar band.  We wilde groots uitpakken en toen hebben we de band van Kelly Beukers gevraagd. Kelly is al vaker op tv geweest met talentenshows en ze is van origine een Egmondse. Ze komen op zaterdag spelen en volgens mij is het ook haar laatste optreden. Heel speciaal dat ze dat in Egmond kan afsluiten, dus heel leuk dat ze hierbij aanwezig kan zijn."

Het duurt nog ruim anderhalve maand voor het feest begint. Toch zijn de voorbereidingen al in volle gang, want de organisatie vergt de nodige tijd. "Er gaat heel veel tijd in zitten ja. Daar waren we ook best wel onwetend in, in het begin. Maar je duikt een avontuur in met z'n vieren en je krijgt er zoveel energie en draagvlak van het dorp voor terug. Iedereen heeft er zoveel zin, we krijgen positieve reacties, dus dat is het meer dan waard voor ons."

Voor meer informatie en de invulling van de dagen kun je terecht op www.festivalegmond. nl.
Pin It
Bekeken: 1742x
https://www.jf3.co.id/slot-mahjong-ways/ http://digilib.polman-babel.ac.id/slot-demo-pgsoft/ http://bituo.boalemokab.go.id/slot-luar-negeri/ http://blf.hukum.ub.ac.id/slot-demo/ https://www.klubkelapagading.com/slot-server-luar/ https://www.thespringsclubserpong.com/slot-mahjong/ https://e-resources.perpusnas.go.id/writable/akun-slot-demo/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-demo/ http://loket.pdamintanbanjar.co.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ http://www.rocfpm.com/ https://www.backlinesoccer.com/ https://149.129.192.206/ https://147.139.208.239/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://149.129.245.78/ https://108.136.59.223/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/