Het aantal mensen in regio Alkmaar dat deels of geheel in de WW zit is in april licht afgenomen. De daling volgt op een paar maanden waarin het aantal beperkt was gestegen. De afname blijft bescheiden vooral doordat het aantal WW'ers juist toenam in de gemeenten Bergen en Heiloo.

Binnen de regio zag Dijk en Waard met 2,7 procent de grootste afname van het aantal WW-uitkeringen dat het UWV verstrekte, tegenover het landelijke gemiddelde van 1,2 procent. Alkmaar volgde met 1,1 procent. In Heiloo en Bergen waren er toenames van respectievelijk 2,1 en 1,2 procent. Het percentage WW'ers op de beroepsbevolking lag in de regio rond 1,4 procent.

In de maandelijkse update belicht het UWV het grote personeelstekort in de kinderopvang, mede omdat deze gevolgen kan hebben voor andere sectoren. "Kinderopvang stelt ouders in staat om betaald werk te verrichten. Omgekeerd kan het zo zijn, dat mensen niet of minder werken omdat er geen plaats is bij de kinderopvang."

De kinderopvang in Noord-Holland Noord kampte in 2020 nog met een gemiddelde arbeidskrapte. Nu wordt die 'zeer krap' genoemd, net als in bijna alle andere arbeidsregio's. In deze regio, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Kennemerland & IJmond, stonden eind 2022 bij elkaar 450 vacatures open. "Ook op de langere termijn, zeker met het overheidsvoornemen om de kinderopvang voor 94 procent te vergoeden, is de verwachting dat de personeelstekorten verder zullen toenemen. Dit kan er voor zorgen dat wachtlijsten voor ouders verder oplopen."

Uit een peiling onder werkgevers in de kinderopvang komen drie belangrijke redenen voor personeelstekorten naar voren: 67 procent benoemt ziekteverzuim, 66 procent ziet te weinig aanbod van geschikte kandidaten en 51 procent laat weten al langere tijd meer personeel te zoeken.
Pin It
Bekeken: 1899x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/