Het startsein voor de tweede editie van de 'Week van de Schooltuin' is maandag gegeven. Tot en met vrijdag 26 mei doen ongeveer 2.800 basisschoolleerlingen uit onze provincie mee. De week wordt georganiseerd door Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten om kinderen te leren hoe ze moeten zaaien, verzorgen en oogsten. Van Bergen tot Heerhugowaard en van Alkmaar tot Heiloo. Ook in onze regio zijn er genoeg kinderen die zich bezighouden met het kweken van groene vingers.

Bijvoorbeeld op basisschool De Piramide in Alkmaar. Op deze school voor speciaal basisonderwijs hebben ze een schooltuin met eigen tuinman. "Wij zijn heel erg bezig met gezondheid en voeding, we willen graag kinderen die hele cyclus meegegeven", laat Chantal van de Kamp van de Piramide aan Alkmaar Centraal weten. Om dat idee te realiseren geeft De Piramide ook kookles aan kinderen van groep één tot en met acht. "Ze gaan met de opbrengst van de tuin aan de slag bij het koken. Zo zijn ze ook bezig met het ontwikkelen van andere talenten dan lezen en schrijven."

De school zit sinds vijf jaar in het pand aan de Alkmaarse Slochterwaard en dat is de ideale locatie voor een schooltuin, vertelt Chantal. "De kinderen vinden het geweldig, ze zijn lekker buiten en heerlijk met hun handen bezig. Het is heel ontspannend voor de kinderen."

Het motto van deze tweede editie van Week van de Schooltuin is: samen zaaien, samen groeien. Het doel is om een recordaantal zaadjes te zaaien. En voor gemeenten die zich extra inzetten voor de schooltuinen is er ook nog een prijs, geheel in het thema: een Gouden Wortel.
Pin It
Bekeken: 1508x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/