Het blijft een heet hangijzer in de Duinstreek: de bomenkap in het duingebied. Ook de Fietsersbond verklaart zich tegenstander van het plan, omdat het fietspaden in de duinen onbegaanbaar kan maken. Een petitie moet de bomenkap en de zandverstuivingen die daar het gevolg van zijn nu tegenhouden. "Wilt u de fietspaden in de duinen behouden…. Teken dan mee!"

Staatsbosbeheer en de provincie willen met het kappen van naaldbomen de natuur zandverstuivingen laten ontstaan. Die zijn volgens deskundigen belangrijk voor het herstel van de natuur in het gebied, die onder meer lijdt onder stikstof. Maar critici betwijfelen of de bomenkap wel zo gunstig uit zal pakken. De Fietsersbond ziet in het stuifzand een bedreiging voor de geliefde fietsroutes in de duinen.

"Op zich is de Fietsersbond niet voor of tegen bomenkap," schrijft de bond aan Duinstreek Centraal. "Maar we vrezen de gevolgen ervan." De Fietsersbond verwijst naar zandverstuivingen elders die fietspaden onbegaanbaar hebben gemaakt: "het stuifduin op de grens van Verspyckweg en Blijdensteinsweg is een ernstig voorbeeld. Zandverstuivingen kunnen dus fietspaden bedelven."

De Fietsersbond maakt zich vooral zorgen over de Verspyckweg, de Korteweg en de Helmweg. Het afsluiten van de Blijdensteinsweg is een andere steen des aanstoots. Natuurbeheerders in het duingebied hebben volgens de Fietsersbond onvoldoende oog voor de recreatieve belangen: "Dit is een ernstige zaak voor de Fietsersbond en voor de lokale economie. Het fietsnetwerk in de duinen is belangrijk voor bewoners, bezoekers en internationale toeristen; de Verspyckweg is onderdeel van de beroemde Europese Kustroute rondom de Noordzee."

De petitie kan online ondertekend worden.
Pin It
Bekeken: 1375x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/