Hemelvaartsdag (18 mei) is natuurlijk een vrije dag die iedereen weer anders benut. De één slaapt wat langer door en de ander staat al vroeg op om eens lekker te gaan 'dauwtrappen'. Mensen die graag vroeg uit de veren zijn krijgen de kans om dat laatste te doen. Want in Bergen aan Zee wordt er een dauwtrapwandeling gehouden vanaf het Parnassia-gebouw.

IVN natuurgidsen Joop Bons en Irene Voorberg trekken er in alle vroegte op uit om te kijken naar alles wat de natuur te bieden heeft. Er wordt onder andere gezocht naar voorjaarsplanten en vroege vogels. Voor de mensen die niet bekend zijn met de term 'dauwtrappen', dat is de gewoonte om op Hemelvaartsdag, 1 mei of de eerste zondag van mei, vroeg op te staan. Vervolgens ga je er in groepsverband op uit om een wandeling of fietstocht te maken door de omgeving.

Het dauwtrappen is een oude Hollandse traditie. Die doet haar naam pas eer aan als de dauwdruppels op de grassprietjes nog te zien zijn. Deze tocht is dan ook om 7 uur in de morgen. Het dauwtrappen was waarschijnlijk één van de voorjaarsfeesten van de Germanen.

Aan het einde van de wandeling wordt er bij Parnassia in de Heemtuin ontbeten met krentenbollen en chocolademelk. De kosten voor de dauwtrapwandeling zijn 7,50 per persoon, pinnen is niet mogelijk. Een duinkaart is verplicht en te verkrijgen bij een automaat bij de ingang van het duingebied.
Pin It
Bekeken: 767x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/