De gloednieuwe fusieclub VV Egmond voetbalt straks op het complex van de VV Zeevogels in Egmond aan den Hoef. Dat is volgens het college van B&W de enige reële locatie voor de drie gefuseerde clubs. Voetballers uit de andere dorpen Egmond-Binnen en Egmond aan Zee moeten straks dus een stukje fietsen. Dit voorstel is weer een belangrijke stap in het 'hete' dossier rond de fusie.

De drie clubs, Sint Adelbert, Egmondia en Zeevogels, zijn afgelopen maart officieel gefuseerd tot VV Egmond. Maar waar die fusieclub gaat spelen was nog niet bekend. Het college stelt het sportcomplex aan de Hogedijk nu voor als voorkeurslocatie. "Dit is, mede door de eisen van de verenigingen zelf, de enige optie", licht wethouder Marco Wiesehahn toe. "In de keuze is de wens om vier, mogelijk vijf, velden te hebben, doorslaggevend geweest. De andere twee locaties liggen 'klem' en naast Natura 2000-gebied, wat uitbreiden lastig, dan wel onmogelijk maakt. Deze twee punten zijn bepalend geweest."

"Aan de Hogedijk willen we een nieuwe, centraal gelegen en duurzame accommodatie aanleggen. We realiseren ons dat we met deze keuze ook het einde inluiden van de oude Egmondse voetbalverenigingen. Dat zal niemand in de koude kleren gaan zitten, zeker als je je jarenlang met ziel en zaligheid hebt ingezet voor je eigen club. Dan is dit verdrietig."

Over het voorstel wordt begin juli een besluit genomen door de gemeenteraad. Voor die tijd organiseert de gemeente nog een informatieavond voor inwoners, leden en andere belangstellenden. Een datum daarvoor is nog niet bekend. Het college hoopt voor het einde van het jaar te weten of het plan door kan gaan. "De fusie van de drie clubs was nodig omdat het aantal jeugdleden afneemt door de vergrijzing. Door samen te gaan, ontstaat een sterke, aantrekkelijke en toekomstbestendige Egmondse voetbalclub", aldus de gemeente.

Toen de clubs de fusie omarmden ontstond een nieuw heikel punt: waar gaat die fusieclub spelen? Geen van de drie clubs wilde op het complex van de ander spelen, dus viel het oog op een stuk 'neutraal' bollenland aan de Egmonderstraatweg. Maar onder meer omwonenden en de bollensector zagen daar niets in. Zij vonden steun bij de Raad van State, die vorig jaar voor een tweede keer het plan afkeurde.

De drie clubs waren hierdoor terug bij af. De leden van de clubs besloten hierop de fusie door te zetten en te gaan voetballen op een van de drie complexen. De keuze op welk terrein, lieten zij aan de gemeente(raad), nadat zij hun eisen- en wensenpakket kenbaar hadden gemaakt.
Pin It
Bekeken: 736x
https://ee.itk.ac.id/data/