Op zaterdag 13 en zondag 14 mei is het Nationale Molen- en Gemalendag. Tijdens dit weekend openen het Hoogheemraadschap en molenstichtingen de deuren van vele molens en gemalen in regio Alkmaar, of stellen in ieder geval de erven open voor publiek.

Alle Schermer Molens draaien, de Museum Molen in Schermerhorn en Korenmolen De Otter zijn te bezoeken en als extra activiteit treedt theatermaker-verhalenverteller Wim van Bokhorst, samen met pianiste Ellen Verburgt zaterdag om 13:00 op in De Otter en zondag om 14:00 in de Schermermolen.

Het waterschap stelt de Geestmolen in Alkmaar zaterdag open, en Molen De Viaan op zondag. De andere molens in beheer wordt alleen het erf van opengesteld: de erven van de Sluismolen in Alkmaar en de Veenhuizermolen in Heerhugowaard op zaterdag, de Groetermolen in Schoorl op zondag en Molen D in Broek op Langedijk beide dagen.

Molen Kijkduin in Schoorl is zaterdag open voor publiek en de Wimmenumer Molen in Egmond aan den Hoef en de Philisteinse in Bergen beide dagen. Deze zijn zelfs te bezoeken met rondvaart en er zijn optredens.

Een overzicht van opengestelde molens en activiteiten is te vinden op molens.nl. (foto: J. van Lier - SMS)
Pin It
Bekeken: 2218x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/