"Ik ben nu pas weer een beetje bijgekomen." Waar de meeste 9-jarigen met Koningsdag een rondje over de vrijmarkt lopen en een tompouce naar binnen schuiven, is de 9-jarige Amy druk in de weer geweest met haar eigen onderneming. Met haar sapjeskraam voorziet de jonge onderneemster haar klanten voor een euro van een vitamine C-boost en een lach op haar gezicht. Volgens de Alkmaarse hét geheim van haar succes.

"Ik ben een hele enthousiaste meid, dat zeggen mensen ook." En met dat enorme enthousiasme doet Amy haar werk. Ze danst, schreeuwt, lacht, schreeuwt nog meer en weet met haar charme rijen met klanten naar haar kraampje te lokken. "Vers sap to go, voor maar 1 euro! Je moet schreeuwen, anders horen ze je niet", vertelt ze als ervaringsdeskundige.

Ondernemen is iets wat bij de jonge dame hoort. "In winkelcentrum De Hoef ging ik eerst loombandjes maken en verkopen, en toen kwam ik op het idee om een sapkraam te maken." Zo werd het businessplan twee maanden geleden aan de keukentafel  gemaakt. "Papa heeft toen heel veel hout besteld en de kar ik elkaar getimmerd en mama heeft geschilderd. We hebben een box voor in de kar, een gele parasol, een sinaasappelperser, een snijplankje." Met de activa op de balans zit het dus wel goed.

Na maanden met het hele gezin te hebben voorbereid, was het woensdag eindelijk tijd om met de spiksplinternieuwe knalgele kar aan het werk te gaan. "Uit school ging ik eerst nog even omkleden. Papa en mama had ik al naar de stad gestuurd en oma heeft me opgehaald. Om één uur was ik bij de sapkar. Ik maakte sap en mama sneed de sinaasappelen. Zo zijn we de hele dag door gegaan tot acht uur." Een pauze zat er niet in, want de handel liep storm. "Tussendoor heb ik alleen even een patatje gegeten, want ik moest door met dansen en schreeuwen." Na een succesvolle dag dook Amy in bed, want Koningsdag moest er gewoon weer gewerkt worden.

Om 11:00 uur stond ze weer fris en fruitig met haar sapkraam klaar, dit keer in Schoorl. Maar zo storm als het de dag ervoor liep, zo liep het dit keer niet. "Ja, het was wel anders. Op de vrijmarkt kwamen er heel veel mensen, rijen lang, allemaal voor mijn sapkraam. Volgende keer blijf ik daarom in Alkmaar. Dat is wel mijn vaste plaats. De burgemeester van Schoorl kwam wel nog een Zappie halen en een foto maken."

Na twee volle dagen was Amy kapot, maar hard werken loont. 60 kilo sinaasappels lichter en met een bruto winstmarge van 160 euro blikt ze tevreden terug op de drukke dagen. Wat ze met al het geld doet? Dat weet ze al. "De helft ga ik investeren, de helft opmaken. Ik wil nog zonnepanelen, een groter werkblad, en uiteindelijk wil ik er nog een kraam bij." De andere helft heeft Amy ook al gespendeerd. "Ik heb er Harry Potter Fenix lego van gekocht."

Haar eerstvolgende werkdag heeft Amy al gepland en de marketingstrategie daarvoor, die is ook al bedacht. "17 juni sta ik langs de route van de Alkmaarse vierdaagse. Ik ga dan allemaal pijlen maken die naar mijn sapkar wijzen. " Liefhebbers van een verse Jus hoeven niet lang te zoeken. Hoor je: "vers sap to go, voor maar 1 euro!" Dat kan het er maar eentje zijn.
Pin It
Bekeken: 3497x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/