Scoor een Boek! is een leesproject van bibliotheek Kennemerwaard en AZ, gericht op groepen 4 en 5 van basisscholen in de regio. Halverwege maart ging het project van start en afgelopen vrijdag werd de winnende groep bekend gemaakt. Groep 4/5 van de Alkmaarse basisschool De Lispeltuut ging er met de winst vandoor en won een bezoekje aan een voetbalwedstrijd van AZ. Een speciale AZ-voetbal was er voor groep 5 van Atalanta in Heerhugowaard, groep 4 van Fontein en groep 4a van de De Kring in Alkmaar en groep 5a van De Windhoek in Egmond.

Het doel van Scoor een Boek! is om kinderen te laten zien hoe leuk lezen kan zijn. Met die gedachte gingen de klassen aan de slag met elke dag 15 minuten vrij lezen, stickers sparen voor elk gelezen boek en het uitvoeren van weekopdrachten. Daarmee konden de klassen letters verdienen. Deze letters vormden een woord dat door de scholieren werd verpakt in een gedicht, rap of slogan. De klas met de meest creatieve inzending werd gekozen als winnaar.

Van alle basisscholen in de regio Alkmaar deden 48 groepen mee aan het leesproject. Scoor een Boek! ondersteunt ook bij taal- en leesproblemen, waar één op de tien kinderen in Nederland mee worstelt. Het idee wordt ondersteund door de Eredivisie CV. Landelijk nemen de volgende clubs deel: FC Groningen, Willem II, Go Ahead Eagles, NEC, Heracles en in de regio Alkmaar dus AZ.

Basisschool De Lispeltuut, in de Vroonermeer, had volgens de jury de origineelste inzending. Afgelopen vrijdag was de uitreiking op school. AZ-mascottes Herry en Berry kwamen langs om de hoofdprijs te overhandigen. De top vijf van de leukste inzendingen kreeg een AZ-bal. De overige deelnemers gingen niet met lege handen naar huis, want alle scholen wonnen een leesboek voor in de klas. (foto: Bibliotheek Kennemerwaard)
Pin It
Bekeken: 1944x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/