Afgelopen zaterdag hebben 4.500 fietsliefhebbers genoten van de 49e Ronde van Noord-Holland. Vanaf De Meent in Alkmaar, Hoorn en Purmerend reden deelnemers 85, 110 of 160 km door typisch Noord-Hollandse plaatsen en langs mooie bloemenvelden en andere plekjes. Deelnemers konden een donatie aan de Hartstichting doen en dat leverde liefst 3.995,50 euro op. 's Middags werd in Purmerend een symbolische check aan de stichting uitgereikt.

De langste ronde voerde vanaf De Meent langs Bergen, Schoorl en daarna Medemblik, startlocaties Hoorn en Purmerend, Zaandam en uiteindelijk de Egmonden. De kortere routes staken via Heerhugowaard door naar Hoorn, en de kortste sneed vanaf Purmerend weer af door de Schermer. De startlocaties waren meteen ook stempelpost en verzorgingspost. Iedereen die de ronde voltooide kreeg aan het eind het Ronde van Noord-Holland tegeltje. Wie doorreed had een prachtige en droge rit, wie later startte en rustig reed helaas niet.

Ook deze editie is de Hartstichting het goede doel van de Ronde van Noord-Holland. Deelnemers konden bij inschrijving een bijdrage doen en brachten 3.995,50 euro bij elkaar. Bij het startpunt op de Koemarkt in Purmerend werd een symbolische cheque overhandigd.

Volgend jaar wordt de alweer 50e editie gereden op zaterdag 20 april. De inschrijving opent medio november.
Pin It
Bekeken: 1798x
https://ee.itk.ac.id/data/